Project Description

[/fusion_builder_row_inner]

DSV A / S egy dán szállítási és logisztikai cég, mely közúti, légi, vízi és vasúti szállítási szolgáltatásokat tesz rendelkezésre világszinten. 1976-ben 10 független dán szállító alapitotta meg, azóta a cég egy gyors expanziót jegyzett és nemzetközi szinten jelen van, főképpen bizonyos stratégiai felvásárlások által; ezekből a legfontosabbak: Samson Transport (1997), DFDS Dan Tansport Group (2000), J.H. Bachmann (2004), Frans Maas (2006), ABX Logistics (FR) (2008). 2015 október havában a DSV aláírt egy egyezményt az UTi Worldwide, Inc. megvételére vonatkozóan (2015).

Központi székhelye Hedehusenében (Koppenhága mellett) található és irodákat működtet több mint 70 országban; a DSV kb. 23.000 alkalmazottal rendelkezik és a világ minden országában van partnere és ügynöke. A DSV céget jegyzik a Koppenhágai NASDAQ OMX-n (Koppenhágai Börzén) és az OMXC20 Index magában foglalja – a legnagyobb forgalmat jegyző 20 készlet egyikeként

A cég három osztályba van felosztva – DSV Road, DSV Air & Sea és DSV Solutions. Főtevékenységei az Európai közúti szállítási (kamionok) hálózatban található, és az áru légi ill. vízi küldeményezésében. A csoport szintén végez páneurópai szintű logisztikai tevékenységet – és ez folyamatosan növekszik. Egy kevés aktívákon alapuló pénzügyi stratégia részeként – így tartván az állandó jellegű költségeket a minimális szinten és képes arra, hogy gyors választ adjon a piac ingadozásaira, a DSV nem rendelkezik hajókkal vagy repülőgépekkel csak egy viszonylagosan kis számú szállítóeszközökkel bír.

Jens Bjørn Andersen CEO vált 2008 augusztus havában. 2014-ben, a DSV bejelentett forgalma 6,517 millió EURO, és az EBITA 352 millió EURO-nyi volt.